Projecten

World Harvest Europe staat voor maatschappelijke verandering

Maatschappelijke verandering is het belangrijkste speerpunt van World Harvest bij de hulp voor gebieden waar mensen in armoede leven. De hulp is daarbij gericht op alle aspecten van het dagelijkse leven zoals huisvesting, sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg en bestrijding van armoede. De missie is om gemeenschappen te vormen die zelfstandig zijn. Daarbij zijn vier steunpilaren: onderwijs, gezondheid, voeding en werkgelegenheid.

Microkredieten

Een van de belangrijkste aspecten van het heropbouwen van gemeenschappen is de gemeenschap zelf. Door de directe betrokkenen te helpen zijn zij zelf in staat een betere toekomst op te bouwen. Zo ondersteunt World Harvest Europe Indonesische gemeenschappen met kennis en kundigheid om de werkgelegenheid te verbeteren. Er worden tegen gunstige voorwaarden microkredieten verstrekt om een klein bedrijf te kunnen beginnen. En dat speelt weer een belangrijke rol bij het vormen van kapitaal van de bevolking en het krijgen van perspectief. 

Onderwijs

Middels ‘’Sponsor een kind’’ zet World Harvest Europe zich in om arme kinderen de mogelijkheid te bieden hun dromen te verwezenlijken. Daarnaast wordt met dit studiebeursprogramma de kinderen de gesponsorde kinderen geleerd onafhankelijk te zijn. World Harvest Europe heeft al veel arme kinderen uit alle regio’s in Indonesië zoals Jakarta, Tangerang en Bekasi kunnen sponsoren.

Gezondheidszorg

World Harvest Europe is ook betrokken bij het financieren van de gezondheidszorg, welke wordt aangeboden door het hoofdkantoor van World Harvest. World Harvest heeft huisartsen die iedere week tot 40 gemeenschappen bezoeken in naam van World Harvest Care. Daarnaast brengt World Harvest Europe als het kan jaarlijks een bezoek aan Indonesië en biedt de organisatie gratis gezondheidszorg in verschillende gebieden.

Voeding

World Harvest Europe speelt een actieve rol bij het verzorgen van de juiste voeding voor de gesponsorde kinderen. Bovendien deelt World Harvest Europe tijdens ieder bezoek aan Indonesië basisvoedselpakketten uit aan arme inwoners en weduwen en weduwnaars uit Tangerang en Desa Sumber Mujur en Kabupaten Lumajang. Deze basisvoedselpakketten bestaan onder andere uit rijst, olie, thee en suiker.

Hoewel World Harvest Europe niet iedereen kan helpen, krijgt wel iedereen die wordt geholpen, de juiste hulp!

Translate »